Selecteer een pagina

Over mij

Journalist worden, dat was mijn droom. Er is eigenlijk nooit een plan B geweest. Op plaatsen zijn waar er nieuws ontstaat. Nieuws kunnen maken. Op plaatsen komen waar je anders nooit zou geraken. Mensen interviewen die je anders nooit zou kunnen ontmoeten. Als je genoeg tijd en ruimte krijgt, is journalistiek de mooiste job ter wereld.

Wie ben ik?

Olivier Neese

Olivier Neese

Beroepsjournalist

Geboren op 14 februari 1985 in Brugge. Werkt sinds 1 december 2006 voor Krant van West-Vlaanderen (Roularta Media Group). Begon als rewriter op de sportredactie en werd daarna sportredacteur. Rolde in 2013 zijn bureaustoel naar de algemene redactie, waar hij nu werkt als redacteur en journalist. Stond mee aan de wieg van ‘KW Onderzoekt’, een initiatief voor onderzoekjournalistiek op lokaal niveau. Lid van VVJ/AVBB (Vlaamse Vereniging van Journalisten) en VVOJ (Vereniging van Onderzoeksjournalisten). Meer weten? Klik door naar Facebook, Twitter en LinkedIn.

Inspiratiebronnen

Terwijl een plastisch chirurg vet uit zijn lichaam zuigt, stelt Louis from the BBC de geniale vraag:  “Had je niet liever mensenlevens gered met je diploma van arts?” Originele thema’s, sublieme interviewstijl…. De koning van de documentaires.

Louis Theroux

Britse documentairemaker

Met simpele woorden en alledaagse verhalen een publiek eerst doen schaterlachen en daarna diep raken. Op en top professional, die alles tot in de puntjes voorbereidde maar het liet overkomen alsof hij het net ter plaatse had uitgevonden

Toon Hermans

Cabaretier

Just one more thing… In elke opleiding over interviewtechnieken of onderzoeksjournalistiek komt Columbo aan bod. Op het eerste zicht wat slordig en naïef, maar dat is schijn. Haal de dvd-box in huis!

Columbo

Personage, vertolkt door Peter Falk

Dierbare collega die in 2012 om het leven kwam tijdens een reportage. Bewees met een geheel eigen stijl hoe aantrekkelijk lokale journalistiek kan zijn. Op de redactie spreken we nog vaak over een ‘MiCo’-stuk, een intern kwaliteitslabel.

Michael Cornette (MiCo)

Collega